با عرض سلام و احترام؛
آبغوره یا آب انگور نرسیده، چاشنی ترش مزه ایه و در خیلی از خورش ها و غذاهایی که نیاز به ترش کننده ی مایع داره استفاده می شه و طعم ترش مطلوبی به غذا می ده. در مازندران چاشنی ویژه ای به نام نازخاتون تهیه می کنند که ترکیبی از آبغوره و تکه های بادمجان هست. امیدوارم به زودی طرز تهیه اش رو اینجا بگذارم. آبغوره اثرات طبی خاص خودش رو داره که ترجیحا بهش نمی پردازم.
برای جلوگیری از کپک بهتره تا نزدیکی جوش گرم بشه. حتما در ظروف شیشه ای و بدور از گرما و نور نگهداری بشه.

انگورهایی که برای تهیه ی آبغوره ازشون استفاده می کنیم از یکی از باغ های خودمون هست. انگور سیاه محلی مازندران، که در کناره های زمین ها کاشته می شه و بر بالای درختانی مثل توت رشد می کنند. بخشی از این انگور در فصل بهار و تابستان به مصرف آبغوره می رسه و بقیه در اواخر تابستان شیرین می شه و مورد مصرف قرار می گیره.

موجود نیست